Izvor: RTS, 24.Jun.2023, 06:02

Облачно и свежије, местимично с кишом

Данас умерено до потпуно облачно и свежије, местимично с кишом и пљусковима са грмљавином. Највиша температура до 31 степен.
На истоку, југу и југозападу Србије грмљавински развоји ће локално бити веома јаки и праћени градом, олујним ветром и великом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << количином падавина за кратко време. 
Ветар слаб и умерен, северозападни, у зони пљускова јак и олујни. Најнижа температура од 17 до 21, а највиша од 23 на западу, до 31  степен на истоку и југоистоку Србије. 
У Београду ће бити умерено до потпуно облачно и свежије са појавом кише и пљускова са грмљавином. Најнижа температура око 20,  а највиша око 26 степени. 
Према прогнози за наредних седам дана, у недељу ће бити променљиво облачно, а повремена киша и пљускови са грмљавином очекују се јужно од Саве и Дунава. 
У понедељак ће у већем делу земље бити претежно сунчано, осим на истоку где ће, уз више облачности, и даље бити услова за падавине.
Пролазно наоблачење из средње Европе условиће краткотрајне пљускове са грмљавином у уторак, крајем дана поново у Војводини, а у среду у осталим крајевима.
Променљиво време задржаће се до краја јуна, а максималне температура кретаће се углавном од 25 до 30 степени. Почетком јула поново топлије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.