Izvor: RTS, 20.Jun.2023, 20:27

Раде Баста формирао Покрет Европски пут

Министар привреде Раде Баста објавио је да је формирао Покрет Европски пут и да ће изаћи на изборе на свим нивоима.
Данас сам регистровао Покрет Европски пут (ПЕП) који ће ускоро прерасти у странку и изаћи на изборе на свим нивоима, написао је Раде >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Баста на Твитеру.
"Србија због свог положаја и вредности које баштини припада западном свету. Зато је природно место Србије чланство у Европској унији. Покрет Европски пут залаже се за убрзање придруживања Србије ЕУ и спровођење неопходних реформи. Приоритет је очување мира и стабилности, унапређивање демократије, поштовање људских и мањинских права и уважавање достојанства и једнакости", навео је Баста.
Наглашава и да је "од великог значаја наставак развоја Србије како бисмо свим грађанкама и грађанима наше државе обезбедили што боље услове за живот".
"Зато ћу у наредном периоду изаћи на све изборе који буду расписани. Јер нема назад! Србија побеђује! Живела Србија", поручио је Баста.
Радету Басти је дат рок да поднесе оставку на све функције на које га је предложила Јединствена Србија, што укључује и функцију министра за привреду у Влади Србије, саопштио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.
Разлог за смену у странци и захтев за смену у Влади је изјава Басте да Србија треба да уведе санкције Русији, навео је Марковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.