Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 11:56

Председница Словеније у посети Србији; Са председником Вучићем о односима са Приштином и евроинтеграцијама

Председник Србије Александар Вучић дочекао је испред Палате "Србија" словеначку колегиницу Наташу Пирц Мусар, која је у дводневној посети Београду. Након разговора двоје државника уследила је конференција за медије. Вучић је рекао да су разговарали о свим темама >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од интереса за Србију и Словенију, о сукцесији и инфраструктурном повезивању. Вучић је словеначку председницу обавестио и о односима са Приштином. Дијалог је једини пут, поручила је Наташа Пирц Мусар.
Председник Александар Вучић и председница Словеније Наташа Пирц Мусар имају састанак тêт-а-тêт, а затим ће се водити пленарни разговори делегација Србије и Словеније, саопштено је из прес-службе Председништва.

Након тога предвиђене су изјаве за медије председника Србије и председнице Словеније.
Наташа Пирц Мусар je у децембру преузела дужност од Борута Пахора, након што је у другом кругу председничких избора победила ривала из Словеначке демократске странке Анжеа Логара.
Рођена је 1968. године у Љубљани. Детињство је провела у Камнику, а сада живи у Радомљу. Дипломирала је на Правном факултету у Љубљани 1992. године, 23 године касније докторирала је на Правном факултету у Бечу.
Први посао јој је био на националној телевизији, а након шест година прешла је на ПОП ТВ. У јулу 2004. Народна скупштина ју је први пут изабрала за повереника за информације, а други петогодишњи мандат на овој функцији завршила је 2014. Од тада се бави адвокатуром.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.