Весић са Нермином Никшићем о регионалном повезивању

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 19:21

Весић са Нермином Никшићем о регионалном повезивању

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић разговарао је данас на крају посете Сарајеву са председником Владе Федерације Босне и Херцеговине Нермином Никшићем коме је пренео на којим све пројектима заједнички раде Србија и БиХ. FOTO TANJUG/ PREDRAG MITIĆ/bs Весић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је истакао значај регионалног инфраструктурног повезивања на основу договора који је постигнут са министром комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Едином Фортом.
„Много добрих ствари радимо, бићемо саобраћајно повезани и можемо да урадимо много тога кандидидујући заједничке пројекте пред Европском комисијом”, рекао је Весић.
Посебно је истакао друмске везе, ауто-пут Београд – Сарајево као и брзе саобраћајнице које се граде, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства.
Такође, Весић је додао да су за грађане важни и, условно речено, мањи пројекти, попут реконструкције мостова преко Дрине, и граничних прелаза.
Он је навео и да су пројекти железничког повезивања посебно важни, уз рад на модернизацији и електрификацији пруга.
Министар је истакао и значај иницијативе „Отворени Балкан“ која је донела велике уштеде и користи Србији, Северној Македонији и Албанији.
Весић је још једном позвао БиХ да се прикључи иницијативи Отворени Балкан.
MUP: Naredba o predaji oružja i municije pravno je utemeljena

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић са Нермином Никшићем о регионалном повезивању се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.