Izvor: RTS, 30.Maj.2023, 21:56

Јако невреме код Пожеге, у прекиду и саобраћај на прути Београд-Бар

У пожешкој општини у неколико месних заједница невреме је причинила штету. Иако је на снази ванредна ситуација на делу територије, због последица невремена ванредна ситуација у целој општини биће проглашена у среду.
У прекиду је и железнички >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << саобраћај на прузи Београд-Бар. Из "Инфраструктуре железнице Србије" је саопштено да је због обилних киша и временских неприлика, у прекиду је железнички саобраћај на деоници барске пруге између станица Каленић и Пожега, јер је велика количина воде на три места преплавила пругу.

Из села Глумче су евакуисане две жене у чија је домаћинства и куће ушла вода.
У Јовићевићима вода је готово ушла у неколико кућа. Причињена је огромна штета на путној инфрастуртури, али и на усевима.
У прекиду је био саобраћај између Доње и Горње Добриње, али су путари на терену успели да успоставе комуникацију. Због мрака размере штете у том делу општине биће могуће сагледати тек сутра.
Једна породица из Дљина јавила је РТС-у да су због воде практично одсечени од света. Постављањем банкине у Јелен Долу, тај нужни излаз у оваквим ситуацијама  је онемогућен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.