Izvor: RTS, 30.Maj.2023, 16:01

Варварин, одата пошта жртвама НАТО агресије

На данашњи дан, 1999. године током агресије на Србију НАТО авијација у два наврата бомбардовала је мост преко Велике Мораве у Варварину. Убијено је том приликом десет, а рањено 30 људи. Крај спомен-обележја одржан је помен жртвама.  
Ране повређених >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су зацелиле, али бол и туга за онима који су изгубили животе не јењавају. Потресне слике од пре 24 године када су на мосту и око њега страдали мештани варошице на левој обали Мораве, нису избледеле.

"Чули смо авионе. Један је дошао из правца Ћићевца. Погодио је мост. Много народа је дошло да види шта се догађа. У другом налету, погинуло је много људи", присећа се Томислав Благојевић из Варварина.
Виолета Лутовац Ђурђевић, председница општине Варварин поручује да не сме да бити заборава, те да ће за страдалнике увек бити места у нашим сећањима. 
"Трудићемо се да поколења која долазе, јасно разликују добро од зла и да заувек освесте став да анђели који бацају бомбе, никако не могу бити милосрдни анђели", каже Лутовац Ђурђевићева.
Литургијом у цркви, симболичним спуштањем венца у Мораву, поменом крај спомен-обележја на које су венце и цвеће положили родбина, пријатељи, мештани и представници државних институција одата је пошта страдалима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.