Izvor: RTS, 29.Maj.2023, 20:18

Вучић: И ћорав и политички неписмен могао да разуме шта је то што је то било припремано на КиМ

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је у последња три дана и ћорав и политички неписмен могао да разуме шта је то што је то било припремано за данас на Косову и Метохији. Све у организацији Аљбина Куртија, све са његовом жељом да дође до великог сукоба >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << између Срба и НАТО-а, поручио је Вучић.
Јаке снаге Кфора разбиле су данас поподне скуп грађана који су били окупљени испред општине Звечан. Коришћени су сузавац и шок-бомбе. Уследила је реакција окупљених који су узвратили каменицама, флашама и другим предметима.
Повређено је више од 50 људи, а један Србин је у критичном стању.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров навео је да је ситуација на Косову алармантна, као и да се може десити велика експлозија у центру Европе.
Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер, након састанка амбасадора земаља Квинте са премијером Аљбином Куртијем, предложио је да новоизабрани председници општина на северу краткорочно не раде из општинских зграда.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.