Izvor: RTS, 23.Maj.2023, 06:12

Како Београђани да дођу до бесплатне карте за базен овог лета

До сада су ђаци могли средом да иду бесплатно на отворене базене у Београду, а од овог лета ће, према најавама градоначелника Александра Шапића, сви моћи без накнаде да користе градска купалишта. Многи од грађана са којима је екипа РТС-а разговарала су још у неверици. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Како до бесплатног уласка?
Многи Београђани још нису уверени да ће базени бити бесплатни за све, сваког дана, бар судећи према анкети РТС-а.

“Не знам како је то изводљиво ако сви људи крену у исто време на базен, али претпостављам да ће неки дани бити бесплатни, а неки за оне који могу да плате“, каже једна Београђанка.
То је добра идеја, али нема од тога ништа, каже њена суграђанка.
“Чула сам само да треба да се оде до општине и да треба да се понесе здравствена књижица од детета и не знам даље, морам да одем па да видим“, рекла је једна од анкетираних.
За одрасле лична карта, за децу здравствена картица Сезонске карте за базене могу се добити у било којој општини. За одрасле је потребна важећа лична карта са пребивалиштем у Београду, а за децу здравствена картица.
"Многе ствари нису могли да верују, али сад се враћам на онај почетак те социјалне политике, бриге о људима, мислим да је ова прича са базенима изузетно важна у временима када су и деца, а и одрасли значајно запоставили своју физичку активност, када да бисте се организовали да нешто урадите, треба озбиљна организација у кући, а онда још треба додатно и да платите", рекао је Шапић.
У буџету Града већ је издвојен новац за ову намену.
"Договорили смо се са базенима, с обзиром на то да ће они имати један апарат кроз који ће, значи свака картица има свој бар код, кад дођете она се провуче, региструје се улазак, на крају сезоне када подвучемо линију колики број посетилаца је био и користио нашу картицу за базен у тој вредности ћемо свим базенима да платимо", навео је Шапић.
Бесплатан улаз биће на девет градских базена, укључујујући и оне у Младеновцу, Лазаревцу и Обреновцу. До сада је картицу преузело неколико хиљада грађана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.