Izvor: RTS, 22.Maj.2023, 16:01

Млада Чачанка Сања Митић освојила боксерски Куп нација у женској категорији

Седамнаестогодишња Сања Митић из Чачка тек три године тренира бокс али је освојила многобројне награде. Чланица је омладинске репрезентације Србије. На омладинском Европском првенству у Јеревану почетком маја освојила је бронзану медаљу за Србију. Два пута је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << била државни првак и и победница је овогодишњег Купа нација у женској категорији.
Свакодневни тренинзи снаге, кондиције и тактичких вежби су редован распоред седамнаестогодишње Сање Митић из Боксерског клуба "Чачак". Бокс тренира само три године, а већ су  у њеној колекцији бројне медаље.


"Тренирала сам упоредо бокс и одбојку и у једном тренутку је преовладало то да више волим бокс. И онда сам одлучила да престанем са тренирањем одбојке и да се озбиљно посветим боксу. И од тада сам учествовала на више тих међународних турнира и на два Европска првенства", каже Сања Митић. 

Упорност и храброст помогли су Сањи да већ у другој години тренирања почне да се такмичи.

"Сања улаже велики напор у тренинге, велики је професионалац у односу на сам тренинг, а и њене амбиције доводе до тих циљева да направи резултат. И надамо се сутра и тој сениорској медаљи.", наглашава Никола Лазаревић, тренер Боксерског клуба "Чачак".
Сања је ученица трећег разреда чачанске Гимназије. И у школи успех и помоћ не изостају.

"Сања успева уз толико изостанака, због свих такмичења да постигне све петице из свих предмета. И то је наша велика радост. Јер ако си успешан на једном плану изгледа да вуче да будеш успешан на свим плановима.", истиче Дејан Крунић, професор српског језика и књижевности.
"Радујемо се  И сматрам да је сама та њена храброст да упусти се у све то да је то успех сам по себи”, додаје Тања Митровић, ученица трећег разреда Гимназије у Чачку.
"Ја се доста дописујем са Сањом кад није овде и пружам јој ту неку подршку преко порука. Сликам јој, снимам јој шта може  од часова и остало и она то преслушава, преписује, вежба", каже Сања Александрић, ученица трећег разреда Гимназије у Чачку.

Неизоставна подршка родитеља и школских другова пуно значе овој успешној тинејџерки.
"Родитељи су се донекле навикли али и даље имају тај неки страх пред сваки мој меч. Друштво ме подржава, њима је то сад сасвим нормално уопште им није чудно више", истиче Сања и додаје да жели светску, а касније и олимпијску медаљу.
Поред жеље за великим спортским успесима Сања увелико планира и студије. Њен избор је, каже, психологија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.