Боначини: Поплаве у региону Емилија-Ромања изазвале огромну штету

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 13:40

Боначини: Поплаве у региону Емилија-Ромања изазвале огромну штету

Поплаве у којима је погинуло девет људи у северном италијанском региону Емилији-Ромањи коштаће милијарде евра, док је пољопривреда тешко погођена након што су поља преплављена, изјавио је данас регионални гувернер Стефано Боначини. Фото: Танјуг/AP Photo/Luca Bruno „Размере девастације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изазване лошим временом су као још један земљотрес“, рекао је Боначини за телевизију Раи 3, пренео је Ројтерс.
Према пољопривредном удружењу Колдирети, у региону је под водом више од 5.000 фарми, међу којима и такозвана италијанска „Долина воћа“, којој је причињена велика штета у земљотресу 2012. године.
Очекује се да ће влада следеће недеље издвојити додатних 20 милиона евра за Емилију-Ромању, поврх 10 милиона евра већ издвојених као одговор на претходне поплаве почетком маја. Емилија-Ромања је други пут овог месеца погођена лошим временом.
Обилна киша уследила је после вишемесечне суше, смањивши способност земље да апсорбује воду, навели су метеоролози.
Bajden sa Kišidom: Ceo svet je bezbedniji kada se SAD i Japan drže zajedno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Боначини: Поплаве у региону Емилија-Ромања изазвале огромну штету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.