Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 11:43

Санирање последица поплава у Новом Саду, искључена два бунара због замућене воде у Зрењанину

Обилне падавине узроковале су поплаве у неким деловима Србије. Припадници МУП-а интервенисали су у више места, а евакуисане су три особе. Две особе су повређене током невремена у Новом Саду, а у Коцељеви је дошло до плављења десетак кућа. МУП саопштава да тренутно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нема угрожених. У току је санирање последица невремена.
У невремену које је захватило Нови Сад поплављене су броје улице, а у појединим деловима војвођанске престонице било је и града. Под водом су биле и неке саобраћајнице и у центру Коцељеве, као и неколико домаћинстава. Излили су се мањи водотоци.
Нешто после 19 часова јако олујно невреме захватило је Нови Сад. Бројне улице су поплављене, саобраћај функционише отежано, а у неким деловима града је и блокиран.
У појединим деловима војвођанске предстонице било је и града. Поплављене су улице и у центру Коцељеве, као и неколико домаћинстава. Вода угрожава школу и вртић. Излили су се мањи водотоци. Све надлежне службе су на терену.
Поплаве погађају и Италију, Хрватску и Босну и Херцеговину.
У Италији је најмање десеторо људи настрадало, а више хиљада евакуисано због поплава које су погодиле север земље. Око 500 људи је спасено.
Власти упозоравају да би ситуација могла да се погорша. Услед невремена, 50 хиљада грађана је остало без струје.
И Хрватска наставља борбу с поплавама. Најтеже је на подручју Карловца и Хрватске Костајнице. На подручју општине Нови Град, на западу Републике Српске, проглашена је ванредна ситуација због поплава које су настале услед обилних падавина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.