Izvor: RTS, 17.Maj.2023, 16:19

Радници Клинике "Лаза Лазаревић" предали захтев Влади за разрешење директорке

Радници Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић" одржали су протестну шетњу од Клинике до Владе Србије, где су предали захтев упућен председници Владе Ани Брнабић за разрешење в. д. директора те установе Иване Сташевић Карличић због наводног мобинга >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који је вршен над радницима.
Како преноси Танјуг, радници су примљени на разговор у Владу Србије.
Пре тога, медицински техничар Горан Младеновић обратио се окупљенима испред Клинике "Др Лаза Лазаревић" и рекао да је Сташевић Карличићева уручила запосленима пет отказних уговора, преко 70 дисциплинских поступака, као и размештања из једне организационе целине у другу.
"Имамо кажњавање радника, имамо понижења, имамо непристојан речник од особе за коју сматрамо да би требало да буде пример, јер руководи једном хуманом установом", навео је Младеновић.
Указао је да је захтев радника да отпочну преговори и додао да "радници не протестују зато што су обесни, већ зато што постоји проблем, проблем који, нажалост, нико не решава и проблем од кога не можемо одустати".
Према речима Младеновића, уколико се не испуне захтеви радника, они ће ступити у штрајк глађу и жеђу или ће блокирати Клинику "Др Лаза Лазаревић".
Специјалиста психијатрије Анита Милановић истакла је да је Министарство здравља предложило Влади Србије смену Сташевић Карличићеве неколико пута, први пут у новембру 2022. године, а затим у априлу када је министарка здравља Даница Грујичић такође поднела захтев за разрешење директорке.
Они су се након окупљања код Клинике "Др Лаза Лазаревић" прошетали Вишеградском улицом и Улицом кнеза Милоша до Владе Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.