Izvor: RTS, 15.Maj.2023, 14:28

Слађану Трајковићу продужен притвор на још два месеца

Основни суд у Приштини продужио је на још два месеца меру судског притвора Слађану Трајковићу из Северне Митровице, коме се на терет ставља да је извршио кривично дело ратног злочина против цивилног становништва. Породици онемогућено да му достави лекове. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Бранилац Слађана Трајковића, адвокат Дејан Васић, рекао је за Косово онлајн да он и даље као његов бранилац није укључен у радње које предузима тужилаштво иако се неколико пута жалио на такав однос тужилаштва.
"Шести је месец од када је Слађан притворен, а да ја као његов бранилац нисам позиван да учествујем у истражним радњама. Тужитељка саслушава сведоке а да ни мог брањеника ни мене не позива да тим радњама присуствујемо. Овиме се грубо и тешко крше одредбе закона и једнострано укида право на одбрану", изјавио је Васић.
Васић истиче да се много пута до сада жалио суду, али да одговора није било, због свега тога он најављује жалбу Уставном суду.
"На овај проблем и многе друге незаконитости указивали смо Основном, Апелационом и Врховном суду, а нико се није бар једном удостојио да на ове наводе одговори. Решења која судови доносе имају једна те иста образложења, до те мере да сам као бранилац онемогућен да на било који начин остварим најелементарнија права на одбрану. У том смислу већ сутра ћу се обратити Уставном суду Косова са жалбом на ове повреде закона, такође затражићу изузеће поступајуће тужитељке", истакао је Васић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.