Izvor: RTS, 15.Maj.2023, 11:41

Пољопривредници незадовољни преговорима у Влади

Представници више пољопривредних удружења разговарали су у Влади Србије са премијерком Аном Брнабић и председником Одбора за пољопривреду и Народне сељачке странке Маријаном Ристичевићем, а после састанка су изјавили да нису задовољни разговором јер, како су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рекли, није испуњен ниједан њихов захтев.
Пољопривредник Милан Пајић из Удружења произвођача "Наше млеко" рекао је новинарима да обећања која су наговештавана нису испуњена.
"Речено нам је да су нам захтеви сувише велики", навео је он и додао да ће сутра бити организовани протести пољопривредника.
Ђока Ћурчић испред Удружења "Иницијатива опстанак пољопривреде" прецизирао je да ће протести почети сутра после подне, да ће се одржавати од Суботице до Краљева, а ако не буде одговора, да размишљају о томе да у четвртак крену за Београд.
Матковић Мирослав из Удружења пољопривредних произвођача Суботице оценио је "да их Влада Србије уцењује", јер, како је рекао, морају међусобно да се боре ратари са сточарима како би опстали. "Ово је наш заједнички проблем и сви би требало да се ујединимо", рекао је Матковић.
Према ономе што су пољопривредници раније саопштавали траже, између осталог, да се утврди минимална откупна цена млека од 78 динара по литру плус ПДВ, затим субвенције по хектару од минимум 35.000 динара, премије за млеко 20 динара по литру, умањење акцизе на дизел гориво.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.