Izvor: RTS, 14.Maj.2023, 00:05

САД, дечак спасао сестру од отмичара гађајући га из праћке

Тринаестогодишњи дечак, у америчкој држави Мичиген, спасао је млађу сестру од отмичара гађајући га из праћке, саопштила је полиција.
Осмогодишња девојчица брала је печурке у свом дворишту у Алпени у Мичигену, када се “непознати мушкарац појавио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << из шуме“, саопштила је полиција, преноси Еј-Би-Си.

“Осумњичени је дошао кроз шуму на имање и дошао јој иза леђа, зграбио је, као у филмовима, ставио једну руку преко уста, другу руку око струка и покушао да је одвуче у шуму“, рекао је поручник Џон Гримшо из државне полиције Мичигена.
Девојчица је успела да се ослободи, саопштила је полиција.
Полиција верује да је дечак спасао живот сестри Њен тринаестогодишњи брат је био сведок напада, током којег је нападача гађао у главу и груди из праћке.
Гримшо је назвао поступке тинејџера "изванредним".
“Он је заиста тај који је... верујем да је спасио живот својој сестри или је спречио да јој се деси нешто веома лоше“, рекао је Гримшо.
Нападача одале ране од праћке Осумњичени је побегао из тог подручја, али је лоциран на оближњој бензинској пумпи.
Надлежни су успели да га делимично идентификују због повреда од праћке.
“Осумњичени је имао очигледне знаке повреда задобијених од праћке, са ранама у пределу главе и грудног коша“, саопштила је полиција.
Осумњичени је младић од 17 година, који је је приведен. Признао је да је "планирао да тешко пребије жртву", саопштила је полиција.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.