Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 12:36

МУП позива грађане да предају и легално оружје које је остало иза покојника

Поводом позива за предају нерегистрованог оружја и муниције а ради спречавања евентуалне злоупотребе, МУП наглажава да је неопходно и да се и легално оружје које је остало иза покојника преда на чување полицији, до окончања оставинског поступка и одређивања власника. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
МУП напомиње да грађани који предају полицији овакво оружје треба да омогуће своје податке, како би им се издала потврда о његовом депоновању и о томе обавестила Пореска управа, како преминуло лице више не би било порески обвезник на оружје.
Додаје се да је у питању легално оружје које је у евиденцијама Министарства унутрашњих послова регистровано на преминулу особу.
У складу са законом, сваки грађанин код кога се ово оружје налази у обавези је да га преда МУП-у на чување, до решавања питања власништва над оружјем.
МУП подсећа да грађани који предају оружје које је код њих остало иза покојника, као и грађани који предају нелегално оружје неће сносити никакву одговорност и последице, уколико га предају до 8. јуна 2023. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.