Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 17:05

Снимци хапшења вођа Балканског картела

Полиција је објавила снимке хапшења 13 особа на подручју Београда, Суботице и Зрењанина - вођа Балканског картела који су последњих година организовали шверц више од 7 тона кокаина на подручју Европе.
У оквиру међународне акције "EASY", Министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << унутрашњих послова у сарадњи са Европолом и Тужилаштвом за организовани криминал ухапсило је и привело вође Балканског картела који је последњих година организовао шверц више од 7 тона кокаина на подручју Европе.
Начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић је ванредној конференцији за медије МУП-а поручио да се најмање седам тона кокаина, које је заплењено током 2020. године доводи у везу са данас ухапшеним члановима балканског картела.
"Око пет тона кокаина заплењено је на Аруби, 1,2 тона кокаина заплењено је у Белгији, 743 килограма кокаина је заплењено у Холандији", казао је Цмолић и додао да су ухапшени припадници овог картела највећи трговци кокаоином са Балкана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.