Izvor: RTS, 09.Maj.2023, 14:33

Дан Европе у Београду – срце од цвећа за страдале у злочинима

Министарка за европске интеграције Тања Мишчевић изјавила је на Калемегдану да Србија са ЕУ и државама чланицама има недељиво пријатељство и партнерство и да Србија увек види озбиљну солидарност ЕУ, која је велика подршка. Дан Европе је прави тренутак да се пошаље >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << порука солидарности јер је солидарност у срцу европског пројекта, поручио је Емануеле Жиофре.
Поводом Дана Европе, министарка Мишчевић, амбасадор Европске уније Емануеле Жиофре и амбасадорка Шведске Аника Бен Давид одали су почаст настрадалима у прошлонедељним трагичним догађајима у Србији. 
Они су заједно са амбасадорима земаља чланица ЕУ у Србији открили цветну инсталацију у облику срца на Калемегдану, која представља ЕУ и Србију, које су заједно одале почаст жртвама и израз солидарности према породицама и пријатељима жртава на Дан Европе.
Том приликом Мишчевићева је рекла да је мај увек био прилика за подсећање на Дан победе над фашизмом и на развој европске интеграције, као и прилика да се подсетимо великих и важних цитата који су везани за овај дан.
"Нажалост, данас немам цитат за вас, јер је данас јако тешко. Данас је важна солидарност и подршка коју овде на Калемегдану и у овој дивној посети свих амбасадора држава чланица ЕУ, и у цвећу које ће бити подељено болницама, школама и разним институцијама, да би сви они који су данас овде однели кући да се подсете, не само 9. маја него и овог тужног 9. маја", рекла је Мишчевићева.
Жиофре: Прави тренутак да се пошаље порука солидарности Амбасадор Европске уније Емануеле Жиофре изјавио је да нема прослава јер Србија жали због губитка своје деце која су страдала на изузетно насилан начин и да зато са министарком Мишчевић и амбасадорима држава чланица поставља симбол – тепих од цвећа у облику срца који је у бојама Србије и заставе ЕУ.
"То је наша порука подршке, солидарности и љубави према Србији и да смо уз Србију у овим тешким тренуцима", поручио је Жиофре.
Према његовим речима, Дан Европе је прави тренутак да се пошаље порука солидарности јер је солидарност у срцу европског пројекта.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.