Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 17:20

Широм Србије привођења због угрожавања сигурности, претњи насиљем, ширења панике и лажних вести

Неколико особа ухапшено је широм Србије због угрожавања сигурности, ширења панике и лажних вести у вези са масовним убиствима у ОШ "Владислав Рибникар" и околини Младеновца и Смедерева. На друштвеним мрежама појавио се лажни снимак злочина у ОШ "Владислав Рибникар". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << МУП позвао грађане да не шире панику.
Малолетна девојчица која се снимала на Тиктоку, исмевала је убиства осморо ученика и чувара у школи на Врачару и величала К. К., који је починио злочин, приведена је на информативни разговор.

Нишка полиција ухапсила је, по налогу Вишег јавног тужилаштва, 17-годишњака из тог града који је у петак на свом Инстаграм налогу објавио поруку у којој прети да ће "сутра у Нишу бити убијено више од 30 особа".
Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су тројицу малолетника, узраста 15 и 16 година, због постојања основа сумње да су учинили кривична дела угрожавање сигурности и изазивање панике и нереда.

Сумња се да су та тројица ученика једне новосадске средње школе, на друштвеним мрежама, објављивала претеће поруке и фотографије оружја које ће, наводно, понети у школу.
Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против високотехнолошког криминала при Управи за технику и Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала, ухапсили су Д. Ј. (1982) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање панике и нереда.
Сумња се да је он у објави на једној друштвеној мрежи претио да ће узети пушку и убити све становнике Руме. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.
Припадници Министарства унутрашњих послова у Лебану, ухапсили су И. К. (1981) из околине Лебана, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.
Он је јуче поподне претио свом сину, жени и мајци да ће проћи "као ови са телевизије" мислећи притом на актуелна дешавања масовних убистава у Београду и Младеновцу.
Одређено му је задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву, саопштио је МУП.
На друштвеним мрежама појавио се лажни снимак насиља и пуцњаве у којем се наводи да је реч о злочину у Основној школи "Владислав Рибникар". МУП саопштава да је снимак лажни и позива грађане да не шире панику.
Како се наводи, Министарство унутрашњих послова интензивно ради на идентификацији и проналаску лица које је објавило овај лажни снимак а који је додатно узнемирио грађане.
Полиција је запленила већу количину оружја и муниције претресом једног домаћинства у околини Велике Плане и стана у Чачку. Ухапшене су две особе које се сумњиче за нелегално поседовање, производњу и промет оружја и експлозивних материјала.



Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.