Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 06:04

Руски писац Прилепин повређен у експлозији бомбе, Захарова окривила Украјину и Запад за напад

Рат у Украјини – 436. дан. Најјаче борбе се воде за Бахмут. Украјина оптужује Русију да је напала тај град фосфорном муницијом. Руске снаге су напале дроновима дњепропетровску област, оборене су све четири летелице, тврди Кијев. Руски писац Захар Прилепин повређен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у експлозији бомбе, Захарова окривила Украјину и Запад за напад. Русија је започела евакуацију становништва у близини Запорожја због очекиване украјинске контраофанзиве.
Руска војска наставила је жестоке нападе у правцу Бахмута, али украјинска војска и даље држи западне делове града, тврди Кијев.

Начелник Запорошке области под контролом Русије Јевгениј Балички наредио је евакуацију насеља и села која се налазе близу линије фронта с украјинским снагама.
Балички је саопштио да је украјинска војска појачала гранатирање у последњих неколико дана.
Гардијан преноси да би с тог подручја могло да буде евакуисано око 70.000 цивила.
Украјина, Русија, Турска и Уједињене нације нису успеле да постигну договор током јучерашњих преговора о извозу жита.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.