Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 07:47

Патријарх позвао Београђане на помен страдалима после вечерњег богослужења

Патријарх српски Порфирије позвао је православне житеље Београда да се на помену који ће бити служен у свим престоничким храмовима вечерас помоле за жртве пуцњаве у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару.
Помен страдалима у пуцњави у ОШ "Владислав >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Рибникар" биће служен после вечерњег богослужења које почиње у 17.00 часова:

"Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије позива православне житеље Београда да се данас, 4. маја, после Вечерњег богослужења које почиње у 17.00 часова, на помену који ће бити служен у свим престоничким храмовима помоле Господу нашем, Христу васкрслом из мртвих и Пресветој Мајци Његовој за невино пострадалe основце и њиховог школског чувара Драгана".
Осам ученика и радник обезбеђења страдали су у пуцњави у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару. Шест ђака и наставница се са прострелним ранама налазе у Ургентном центру, односно на клиници у Тиршовој.
Од јуче грађани полажу цвеће и пале свеће испред школе и на Цветном тргу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.