Izvor: RTS, 01.Maj.2023, 19:19

Керол: Не треба да изненађује што нисам пријавила Трампа за силовање

Kолумнисткиња америчког часописа "Ел" Џин Kерол која тврди да ју је Доналд Трамп, две деценије пре него што је постао председник, силовао у гардероби робне куће у Њујорку, признала је да она никад није следила савет који упућује својим читатељкама – да пријаве полицији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сексуално насиље.
Џин Kерол рекла је пороти савезног суда на Менхетну да је рођена 1943. године и да је "припадница тихе генерације", научена да држи погнуту главу и да се не жали.

Према њеним речима, само једном у животу је позвала полицију и то када се уплашила да ће поштанско сандуче у кући у којој је боравила бити оштећено на Ноћ вештица.
Kерол је описала свој став о пријављивању полицији када ју је Трампов адвокат Џо Такопина суочио током унакрсног испитивања са случајевима у којима је саветовала оне који читају њену колумну у часопису Ел да контактирају с полицијом или позову СОС телефонску линију за сексуално насиље уколико су нападнути.
"Чињеница да никада нисам отишла у полицију није изненађујућа за некога мојих година. Никад нисмо били подстицани да зовемо полицију", рекла је она.
Сведочећи током трећег дана грађанског судског процеса покренутог након тужбе коју је поднела у новембру прошле године, Kерол је рекла је да ју је Трамп силовао у пролеће 1996. године, у луксузној робној кући у центру Менхетна након што су заједно ушли у кабину за пресвлачење током једног заједничког изласка у град, за који је рекла да јој је био забаван и испуњен флертом све док Трамп није постао насилан.
Трамп је њене тврдње назвао "лажним" и "потпуном преваром" у објави у октобру 2022. године.
Додао је да је она измислила да се срела са њим како би промовисала своје мемоаре у којима је рекла да он није њен тип.
Трампови адвокати су рекли да он неће сведочити, а адвокати Kеролове не планирају да га позову да сведочи.
Kеролова тражи непрецизирану одштету, као компензацију за велику бол и патњу, дугорочне психичке последице и напад на њену приватност, саопштили су њени адвокати.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.