Петра Спасојевић је једина слепа особа у нашој земљи и региону која може да записује ноте на рачунару

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 13:16

Петра Спасојевић је једина слепа особа у нашој земљи и региону која може да записује ноте на рачунару

Петра Спасојевић, родом је из Куршумлије, али свој живот са родитељима води у Новом Саду, где је и ученица Музичке школе “Исидор Бајић”, у класи професорке клавира Ане Фрлин. Петра је до своје 16. године имала преко сто својих композиција, али до сада је слепим особама било онемогућено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да своје ноте записују на рачунару. Фото: Уступљена фотографија/Приватна архива „Као сваки родитељи који се бори за своје дете, бесконачно сам истраживала. Петра је пробала све програме за компоновање за које смо знали да постоје. Међутим, Авид компанија је ажурирала свој програм Сибелиус, тако да верзија која је избачена крајем децембра 2022. Има 100% говорну подршку уз помоћ „NVDA“ софтвера (читач екрана). Програм смо купили уз помоћ донације коју нам је обезбедио Савез Слепих Србије, преко Града Новог Сада и донатора.
Фото: Уступљена фотографија/Приватна архива Како истиче њена мајка, Петра сада потпуно самостално записује своје композиције и истиче да је једина слепа особа у нашој земљи која на овај начин записује своје композиције.
Javno zdravstvena kampanja „Spasi me“: Održan prvi javni čas u 2023. godini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петра Спасојевић је једина слепа особа у нашој земљи и региону која може да записује ноте на рачунару се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.