Izvor: RTS, 29.Apr.2023, 18:00

Намештај за бизнис и живот по мери

Јасмин Балтић из Новог Пазара учинио је да свако од нас може да живи по сопственој мери. Његова компанија једина је у западној Србији која испоручује делове врхунског намештаја и шему склапања уз наручене димензије. Модерну машину купио је уз подршку ЕУ. Никада >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << раније није конкурисао за донације, јер је мислио да је све унапред намештено. “Од ЕУ сам добио подршку од 30.000 евра за куповину потребних машина укључујући и неопходну ЦНЦ машину за резање дрвета што ми је отворило велике могућности”, указује Балтић.
“Човек може да каже да му живот није промашен ако бар једну ствар може да уради боље од других”, написао је Момо Капор. А Јасмин Балтић из Новог Пазара учинио је да свако од нас може да живи по сопственој мери.

Јасмин, боље од свих, производи дрвене делове намештаја које можемо склопити по сопственим потребама – од столице, комоде, полице, стола, до комплетне трпезарије, спаваће или дечје собе.
Балта НП једина је фирма у западној Србији која испоручује делове врхунског намештаја и шему склапања уз наручене димензије. Баш као и код оног чувеног шведског бренда – потребно је само мало стрпљења да ваш стан постане дом какав желите.
"До пре две године радио сам на две основне машине - за резање и кантовање. Како је посао кренуо, била ми је потребна и додатна обрада делова за склапање намештаја“, прича Јасмин Балтић.
Модерну машину купио је уз подршку Европске уније (ЕУ) и запослио још два млада радника – тада је све кренуло набоље.
“Улагање у младе и подршка образовању увек је исправна одлука и дужност за сваког од нас“, истиче власник Балта НП.
Јасмин није заборавио ни свој град. Као друштвено-одговорни произвођач, о свом трошку је комплетним, уникатним намештајем опремио две учионице у градској гимназији у Новом Пазару.
Добро се увек добрим враћа, па је број поруџбина свакодневно растао. Овај дипломирани економиста брзо је израчунао да му је помоћ неопходна.
"Никада раније нисам конкурисао за донације. Био сам скептичан и мислио да је у већини случајева све то унапред намештено. Од ЕУ сам добио подршку од 30.000 евра за куповину потребних машина укључујући и неопходну ЦНЦ машину за резање дрвета  што ми је отворило велике могућности. И ево – искористио сам их”, каже данас поносно.
Јасмин Балтић само је један од вредних власника малих и средњих предузећа који су искористили подршку Европске уније и постали члан велике европске пословне породице.
На њу могу да рачунају и млади иноватори, извозно оријентисана предузећа као и компаније у развоју – уколико имате бизнис план или добру идеју за напредак, www.eumogucnosti.rs је идеално место за вас.
Сем тога, уз подршку европских банака могу се узети и повољни кредити за унапређење пословања.
То је, можда, наредна фаза у склапању ове лепе приче у Новом Пазару. Дотад ће Јасмин вредно радити – најбоље што зна.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.