Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 11:17

Вучић: Бескрајна захвалност амбасадору Јапана за све што је урадио за нашу земљу

Председник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Јапана Такахику Кацумату и изразио му бескрајну захвалност на преданом раду током дипломатског мандата у Београду, током којег су политички дијалог и економска сарадња двеју земаља >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << веома напредовали.
Двојица саговорника су изразили задовољство и радост због све више јапанских инвестиција у Србији и констатовали све веће интересовање јапанских компанија за улагање на српском тржишту, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима. 

Председник Вучић је истакао да је јапански начин рада прави узор посвећености и радне етике. 
Овом приликом су размотрили предстојеће заједничке пројекте, између осталог, у области енергетике. 
Амбасадор Кацумата је исказао захвалност председнику Вучићу на изванредној сарадњи током рада у нашој земљи и истакао да је свуда у Србији осећао искрену добродошлицу. 
"Традиционално пријатељство два народа сеже далеко у прошлост и више од 140 година дипломатских односа сведоче о блискости Србије и Јапана", рекао је амбасадор Кацумата истакавши притом да Јапан остаје посвећен Србији и Западном Балкану, на основу политичког наслеђа покојног премијера Абеа. 
Председник Вучић је амбасадору Кацумати пожелео много успеха на професионалном и личном плану.

"Заједно смо довели многе инвеститоре, планирали пројекте и радовали се сваком постављеном камену темељцу и отварању сваке нове фабрике великих јапанских компанија у Србији", навео је председник Вучић на Инстаграм налогу.
Према Вучићевим речима, "испраћамо амбасадора Такахику, нашег драгог пријатеља, уз жеље за успех у будућем раду и позив да увек дође у Србију као у своју кућу и уз бескрајну захвалност за све што је урадио за нашу земљу".
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.