Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 11:12

Вучић захвалио Азербејџану на гласању у Савету Европе

Председник Србије Александар Вучић састао се са министром рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан Сахилом Бабајевoм и истакао да је том приликом захвалио Азербејџану на привржености међународном праву које је та земља показала гласањем у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Савету Европе, као и да ће Србија тај чин запамтити.
Председник Вучић захвалио је на привржености азербејџанских пријатеља међународном праву, показаној приликом гласања у Савету Европе.
"Србија такав чин сматра изразом искреног пријатељства", рекао је председник Вучић и упутио срдачне поздраве председнику Алијеву, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.
Вучић је пожелео добар рад члановима Међувладиног комитета за економску сарадњу и трговину, којим копредседавају министри Бабајев и Селаковић, и додао да се нада још бољим резултатима у јачању сарадње у свим областима, посебно енергетике, пољопривреде и туризма, као и одбрамбене индустрије.
Министар Бабајев је изразио очекивање да ће и ова година бити успешна за билатералне односе Србије и Азербејџана, имајући у виду да српско-азербејџанско стратешко партнерство бележи снажан успон.
Он је рекао да је азербејџанска делегација дошла у великом броју и да очекује да из рада Међувладиног комитета и бизнис форума проистекну добри резултати, како би се наставила добра динамика развоја сарадње, имајући у виду да је размена порасла за 18 одсто. Двојица саговорника су изразили очекивање да се до краја године успостави директна авионска линија између Београда и Бакуа.
"Увек одличан разговор са доказаним пријатељима Србије о свим битним питањима од интереса за обе земље, даљем унапређењу билатералних односа, војној сарадњи, инвестицијама, као и о плановима за јачање партнерства у области туризма и енергетике", навео је председник Вучић на Инстаграм налогу.
Вучић је навео да је захвалио Бабајеву и Републици Азербејџан "на привржености међународном праву, које је показано гласањем у Савету Европе, а Србија ће такав чин запамтити, јер га сматра изразом искреног пријатељства".
Председник Србије је додао и да је искористио прилику да упути срдачне поздраве председнику Азербејџана Илхаму Алијеву, с којим ће се, како је навео, убрзо поново састати.
Азербејџан је у понедељак на седници Комитета министара Савета Европе гласао против покретања процедуре за разматрање захтева тзв. државе Косово за пријем у ту организацију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.