Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 20:10

Најуспешнијим младим медицинарима уручена решења о запослењу

Српско здравство богатије је за 200 медицинара: 100 најбољих дипломаца факултета и 100 најбољих из средњих медицинских школа добија посао. Уговоре о запослењу уручио им је председник Србије, и најавио повећање плата.
Подмладак стиже у здравствене >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << установе широм Србије. Неки ће ¤WА3 у операциону салу, неки да брину о најмлађима, а за неке је изазов да на основу радиолошког снимка постављају дијагнозу...

"Уверавам вас да ћемо једног дана постати најбољи стручњаци у својим одабраним областима медицине, као што смо били у студенти и да ћемо свој народ лечити савесно и на најбољи могући начин", рекла је млада лекарка из Пирота Христина Јовановић.
Медицински техничар Александар Ушљебрка каже да ће својим радом и трудом доказати да су заслужили поверење које министарство здравља има у њих.
"Желим да се бавим педијатријом, с тога ћу бити члан Институту за мајку и дете, њихове педијатријске клинике, а у будућности неки пут видим у дечијој неурологији", истиче Владимир Опарница.
Министарка здравља Даница Грујичић истакла је да нам у времену великих изазова за цело човечанство и народ требају најбољи.
"Укључујемо вас у државно здравство, јер је то онај систем који брине о сваком човеку. Ви сте најбољи, од вас се највише очекује, пре свега да будете верни оној реченици са почетка Хипократове заклетве, оном завету хуманости", рекла је министарка Грујичић.
Највише је заинтересованих за: радиологију, физикалну медицину и рехабилитацију, хирургију, анестезиологију, педијатрију...
"Ви припадате најбољим младим људима које ова земља има и она вам то и на овај начин то признаје и показује. Убрзано запошљавање најуспешнијих дипломаца, које је у нашој земљи уведено пре неколико година, је доказ колико Србији значите. Поред тога што нисте дуго чекали на посао, имаћете прилику да радите у много бољим условима у односу на бројне генерације.Претходних година је у здарсвтвени систем уложено много више, него икада раније", поручио је декан Медицинског факултета у Београду проф.др. Лазар Давидовић.
Председник Србије најавио је повећање плата у здравству пре краја године.
"Ми хоћемо да останете овде, хоћемо да се борите, да водите и здравство, да водимо нашу земљу. Оно што од вас тражимо то је одговорност, озбиљност, тежак рад, то је посвећеност и немојте да се љутите ви сте млади,сада имате много више обавеза него права.То није лоше, када човек имам много више обавеза, када има одговорности онда оставља и неупоредиво боље резултате", поручио је Александар Вучић.
Од 2018. године, од како је Министарство здравља покренуло програма посао је добило 911 лекара и 1.750 медицинских сестара и техничара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.