Izvor: RTS, 24.Apr.2023, 07:37

Штрајк особља на аеродрому у Берлину, без летова данас

На аеродрому у Берлину сви поласци се данас отказују, као и један број долазних летова, због једнодневног штрајка безбедносног особља.
Берлински аеродром Бранденбург саопштио је у суботу да се летови отказују због штрајка на позив синдиката >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Верди, који настоји да изврши додатни притисак у преговорима о повећању плата, пренео је Ројтерс.
Портпарол аеродрома је изјавио да је око 240 летова било предвиђено за понедељак.
И авио-компанија "Ер Србија" отказала је летове између Београда и Берлина планиране за данас.
Највећа европска економија суочава се ове године са највећим штрајковима у последњих неколико деценија, пошто синдикати инсистирају на повећању плата које треба да прати растуће животне трошкове, односно инфлацију.
Верди преговара са удружењем БДЛС за авио-безбедност ради повећања примања за оне који раде ноћу, током викенда и на празнике.
Прошле седмице велики број летова је био отказан или поремећен због штрајкова на аеродромима у Дизелдорфу, Хамбургу, Келну-Бону и Штутгарту.
Повремени штрајкови су протеклих месеци паралисали Немачку. Наизменично нису радиле градске администрације, базени, комунална предузећа, вртићи, аеродроми, градски превоз или одржавање ауто-путева. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.