Други регионални сусрет флаутиста данас и сутра у КС „Свилара“

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 08:23

Други регионални сусрет флаутиста данас и сутра у КС „Свилара“

Културна станица Свилара (Ђорђа Рајковића 6б)  имаће прилику да данас и сутра, 22. и 23. априла угости флаутисте из земље и региона, поводом Другог регионалног сусрета флаутиста. Фото: Unsplash/Brenda Geisse Својеврстан пролог у сам програм представљаће изложба инструмената, која почиње >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у 13:00 часова 22. априла. Музички део програма отвориће Синиша Бокан, декан Академије уметности у Новом Саду у 14:00 часова. Концерти првог дана програма трајаће до 20:00 часова.
Други дан програма, 23. априла, почиње у 10:00 часова са завршетком у 17:00 часова.
Први регионални сусрет флаутиста одржан је 2019. године у организацији Музичке академије у Загребу. На њему су учествовале музичке академије земаља из региона: Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија и Србија. На истом сусрету, предложено је да организатор наредног скупа буде Академија уметности Нови Сад, односно класа флауте Академије уметности.
Фото: Pixabay/Ri Butov Тако ће на овогодишњем фестивалу учеће узети представници следећих институција: Музичка Академија Универзитета у Сарајеву, Музичка Академија Универзитета у Источном Сарајеву, Музичке умјетности при Универзитету у Бањој Луци, Музичка Академија Свеучилишта у Загребу, Умјетничка академија у Сплиту, Универзитет „ Св, Кирил и Методиј” Факултет за музичка уметност, Универзитет „Гоце Делцхев” Музичка Академија, Музичка академија Универзитета Црне Горе, Факултет уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Звечану, Факултет уметности у Нишу, Универза в Љубљани Академија за гласбо, те Академија уметности Нови Сад.
Циљ овог пројекта јесте активнија регионална сарадња међу универзитетима, као и богаћење репертоара за флауту. Како један од услова за учешће јесте и извођење нових дела за флауту писаних управо за овај фестивал, од стране композитора земаља из којих долазе учесници.
Muzejska igraonica „Treba biti brz i jak, život ratnika nije lak!“ u nedelju, 23. aprila

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Други регионални сусрет флаутиста данас и сутра у КС „Свилара“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.