Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 21:35

Вучић о изборима на северу КиМ: Тежак дан за демократију и српски народ, срамота за Европу

Председник Александар Вучић изјавио је да ће избори у недељу у четири општине на северу КиМ бити ужасан дан за демократију, тежак дан за српски народ, али и срамота за Европу, свет и земље Квинте.
То ће бити дан када ће званично бити облежена срамота >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Европе и света, због тога што су организовали те изборе и поздављају их, рекао је председник Александар Вучић у емисији Прва тема на ТВ Прва.

Вучић је рекао да Србији не учествују на тим изборима јер 10 година већ није формирана Заједница српских општина, у складу са Брислеским споразумом.
Истакао је да Срби нису напустили косовске институције због хира и зато што воле барикаде, већ зато што је противправно смењен директор Дирекције косовоске полиције за Север командир Ненад Ђурић, али и због вербалног деликта према Србима, хапшења Срба и свакодневног малтретирања и провоцирања Срба.
"Пуцали су на Јовановића, који је крив јер је носио шерпе на митровачку пијацу", навео је Вучић.
Указао је на то да "девет година учествујемо у институцијама по Бриселском споразуму, док Приштина 10 година по том истом споразуму не формира ЗСО".
"Бићу сасвим отворен, баш ме брига - ово је срамота Квинте, шта се дешава", навео је Вучић.
Каже да су сви на западу већ подржали изборе у недељу на северу КиМ и "да ће још нама да соле памет како су Срби криви".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.