Izvor: RTS, 17.Apr.2023, 11:11

Бивши индијски посланик убијен пред телевизијским камерама

Некадашњи посланик у индијском паралменту осуђен за отмицу и оптужен за убиство и напад убијен је заједно са својим братом док је давао изјаву у телевизијском програму уживо.
Атик Ахмед, бивши посланик који је служио доживотну казну у затвору, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и његов брат Ашраф Ахмед били су у полицијском притвору испред болнице у Прајаграју, у северној индијској држави Утар Прадеш, када су тројица мушкараца испалила више од 20 метака у њих из непосредне близине, што су забележиле телевизијске камере.

Два брата су преминула на лицу места.
Полицајац Рамит Шарма рекао је да су тројица нападача дошла на мотоциклима представљајући се као новинари и да су са собом нoсили камере, микрофон са логом телевизијске мреже као и лажне новинарске легитимације.
"Успели су да се приближе Атику и његовом брату под изговором да хоће да их сниме, па су пуцали на њих из непосредне близине. Обојица су погођена у главу. Све се догодило за неколико секунди", навео је Шарма.
Убиство ради "стицања озлоглашености" Осумињичени су се након пуцњаве брзо предали полицији.
Нападачи су наводно рекли полицији да су пратили браћу Ахмед два дана, откако су ухапшени, и да су желели да их убију "како би стекли озлоглашеност".
"Желели смо да убијемо Атика Ахмеда и његовог брата Ашрафа са циљем да потпуно збришемо банду и да створимо име за себе", наводи се у полицијском извештају.
Полиција је саопштила да се истрага наставља. Против тима од 20 полицајаца који су били у задужени за браћу Ахмед још није покренут дисциплински поступак.
Атик Ахмед, његов брат и шира породица који припадају подземљу Утар Прадеша оптужени су за вођење криминалне банде, умешаност у убиства и изнуде.
Служио казну за отмицу, под истрагом за умешаност у убиство Бивши политичар је 2019. године осуђен на доживотни затвор након што је осуђен за организовање отмице док је био у затвору.

Браћа Ахмед су била у полицијском притвору у вези са убиством адвоката Умеша Пала, који је био кључни сведок у случају другог убиства у које су умешани.
Прошлог месеца Ахмед је поднео петицију Врховном суду Индије наводећи да му полицијa угрожава живот.
Адвокат убијеног Вијаи Мисхра рекао је да је инцидент шокантан и да је реч о "очигледном пропусту полиције".
Утар Прадеш, најмногољуднија држава Индије са више од 200 милиона људи, има високу стопу криминала и против скоро половине министара, укључујући и премијера, воде се кривични поступци.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.