Izvor: RTS, 05.Apr.2023, 21:50

Промене у врху регионалне полиције на северу КиМ

Нови заменик командира регионалне полиције на северу КиМ је Ветон Ељшани, објавили су медији у Приштини, позивајући се на наводе досадашњег заменика Бесима Хотија који је премештен на другу дужност.
Бесим Хоти је потврдио медијима да је  пребачен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Приштину, у станицу полиције "Центар". 
"Бићу у Приштини сада у другом сектору",  рекао је Хоти. Упитан да ли ће на његову позицију да дође Ветон Ељшани, одговорио је: "Да, Ветон, да, наравно да је Ветон тамо".
Од када су новембра прошле године Срби на северу КиМ колективно напустили све институције под патронатом владе у Приштини, међу којима је било и близу 600 полицајаца, командовање проесталим припадницима полиције, углавном албанске националноти, обављао је заменик командира полиције.
Бивши командир косовске полиције региона Север Ненад Ђурић почетком новембра прошле године напустио је полицијску службу, пошто га је директор полиције у Приштини суспендовао након што је најавио да припадници полиције на северу неће да уручују опомене грађанима за пререгистрацију возил  са српских на локалне, тзв. РКС таблице.
Ветон Ељшани који према писању медија на албанском долази на место заменика командира, радио је на позицији заменика директора регионалне полиције у Пећи, док је раније једно време био и портпарол полиције у Приштини.
Водио је и јединицу за међународну сарадњу. Последњих месеци активан је у руковођењу интервентне јединице пограничне полиције на северу КиМ.
Дирекција полиције се овим поводом још није званично огласила.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.