Izvor: RTS, 02.Apr.2023, 15:19

Симић: Хапшење Милована Божовића је кап која је прелила чашу

Руководиоци Српске листе поновили су данас у Косовској Митровици да ће, уколико ухапшени Милован Божовић не буде пуштен из притвора, српски народ на Косову и Метохији показати да не прихвата такву ситуацију, уверен да је Божовић ухапшен без икаквих доказа. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Потпредседник Српске листе Игор Симић рекао је на конференцији за медије да су грађани узнемирени јер је, како каже, хапшење Милована Божовића отмица режима Аљбина Куртија.

"У прилог томе говори чињеница да примењују силу, а немају никакве доказе. Свечља га је већ прогласио кривим без пресуде и доказа", рекао је Симић и навео да су се од почетка године догодила 32 етнички мотивисана напада на Србе.
"Људе малтретирају, противправно и противуставно, а полиција мора бити мултиетничка. Желим да нагласим, ово је кап која је прелила чашу. У случају да се Божовић не пусти, српски народ ће се подићи и показати неприхватљивост ситуације. Биће устанак против режима Аљбина Куртија и његове владавине", упозорио је Симић.
Указао је на то да ниједан Србин који је имао сусрет са полицијом не сматра да они раде свој посао како треба, те да је много људи ухапшено од када су Срби колективно напустили полицију.
Позвао је међународну заједницу да не ћути и оценио да није у могућности да заштити права Срба на Косову.
"Ако мисле да праве нову реалност, нећемо се сложити са тим", подвукао је Симић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.