Иран: Циљ напада на Хуте ескалирање тензија у региону

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Feb.2024, 18:20

Иран: Циљ напада на Хуте ескалирање тензија у региону

Иран је данас осудио најновије ударе Сједињених Америчких Држава и Велике Британије на Јемен и оптужио те земље да желе да „ескалирају тензије и кризе у региону“. Фото: Танјуг/AP Photo/Hani Mohammed, File „Оваквим нападима Америка и Британија настоје да ескалирају тензије и кризе у региону >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и прошире обим рата и нестабилности“, навео је портпарол иранског министарства спољних послова Насер Канани у саопштењу.
Додао је да таква „произвољна и агресивна војна операција“ неће ништа донети „државама агресорима“, преноси Тајмс оф Израел.
Канани је осудио САД и Велику Британију што нису предузеле „тренутне и ефикасне мере“ да зауставе израелски рат против Хамаса у Појасу Газе, након напада те палестинске групе на југ Израела 7. октобра.
САД и Велика Британија извеле су у суботу нападе на 18 циљева Хути, укључујући подземна складишта оружја и пројектила у Јемену.
Удари су били против циљева Хути на осам локација, а укључивали су и системе противваздушне одбране, радаре и хеликоптер, рекли су званичници.
Хути, који контролишу већи део Јемена, почели су да гађају комерцијалне бродове 19. новембра у знак протеста због израелских напада на Појас Газе.
САД и Велика Британија су, као одговор, покренуле нападе на хутске мете у Јемену и означили ту групу терористичком.
TV Al-Kahira Al-Ihbarija: Razgovori o situaciji u Gazi nastavljeni u Dohi

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Иран: Циљ напада на Хуте ескалирање тензија у региону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.