Иран: САД користе рат у Гази као изговор за јачање присуства у региону

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 14:35

Иран: САД користе рат у Гази као изговор за јачање присуства у региону

САД користе рат у Појасу Газе као изговор за јачање америчког присуства у региону Блиског истока, изјавио је данас начелник иранске војске генерал-мајор Мохамед Хосеин Бакери. Фото: Танјуг/AP Photo/Vahid Salemi Бакери је, на скупу у јужном иранском лучком граду Бандар Абас на којем су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << представљена два нова патролна и борбена брода, рекао да је регионална ситуација деликатна и критична.
Бакери тврди да америчка војска, која се, како је навео, донекле повукла из региона Блиског истока, тражи изговоре да се одмах врати, објавила је иранска агенција Тасним.
Ирански генерал је рекао да је напад палестинске милитантне групе Хамас на југ Израела 7. октобра послужио као изговор за САД да распореде снаге у Средоземном мору, Црвеном мору и западним деловима Индијског океана. Када је реч о рату између Израела и Хамаса у Појасу Газе, Бакери тврди да ће Израел „дефинитивно претрпети пораз“.
Бакери је истакао да су иранске оружане снаге спремне да се боре против сваке претње.
Borelj: EU će predložiti sankcije protiv odgovornih za smrt Navaljnog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Иран: САД користе рат у Гази као изговор за јачање присуства у региону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.