Izvor: RTS, 16.Feb.2024, 15:43

Лесковац: Како живи и колико учи најбоља студенткиња Технолошког факултета

Анастасија Јанићијевић из Грачанице, најбољи је студент Технолошког факултета у Лесковцу. Судећи по фебруарском испитном року, у њеном индексу само једна оцена неће бити 10. Каже да је направила добар избор и да ће школовање наставити у Лесковцу.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Знање не мирује. Да се потврди, допуни, умножи. У јеку испитног рока, очекивано, Анастасија Јанићијевић у једној од савремено опремљених лабораторија. Увек корак више од неопходног. Тако се бива најбољим студентом Технолошког факултета у Лесковцу.

“Задовољна сам просеком, пре свега тим знањем које сам стекла јер овде од професора и асистената може доста да се научи”, каже Анастасија Јанићијевић, најбољи студент Технолошког факултета у Лесковцу.
Жељени пут искристалио се током Гимназије у родној Грачаници. Фармацеутско-козметичко инжењерство, на Технолошком факултету у Лесковцу, био је први и потврдило се прави избор.
“Циљеви за даље јесу да после завршеним основних студија упишем мастер и успешно их завршим након тога потрудићу се да нађем посао у струци”, каже Анастасија Јанићијевић.
Једини Технолошки факултет у централној Србији нуди 6 одсека. Како природне науке и технологија већ извесно време нису популарни медју младима, сваки студент им је злата вредан. Доста их је са Косова и Метохије.
“Консултације кад организујемо, организујемо кад њима одговора с обзиром да деца путују и да нису одавде радимо и поподне и преподне тако да смо ту за њих”, наводи проф. др Ивана Савић Гајић, продекан за наставу Технолошког факултета у Лесковцу.
На Лесковац се лако навикла, као и на живот у студентском дому. У соби њих 5. Четири су на завршној години Технолошког факултета, а индекси препуни десетки. Јованин просек је 9,5, Мајин 9,7, Маријин 9,8. За Анастасијиних 9, 93 крива је органска хемија.
“Нама је олакшавајућа околност то што смо са истог факултета тако да можемо да једна другу допунимо или надоградимо, вежбамо заједно”, прича Анастасија Јанићијевић, а њена цимерка Марија Склопић додаје: „Само труд и учење и то је то немам другачији савет да дам.”
Скромност, рад и упорност рађају успех и признања. Најбоља ученица приштинске Гимназије са седиштем у Грачаници постала је најбољи студент Технолошог факултета. Награда је и Доситејева стипендија, која ће олакшати школовање.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.