Снажан руски удар на Кијев и више региона Украјине, има жртава и разарања

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 09:23

Снажан руски удар на Кијев и више региона Украјине, има жртава и разарања

Широм Украјине јутрос је због снажног руског напада објављена ваздушна узбуна, а на удару су се нашли престоница Кијев и више региона у којима је било жртава и разарања, саопштиле су украјинске власти. Фото: Танјуг/Viktor Korotayev/Kommersant Publishing House Ваздухопловство Оружаних снага Украјине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јавило је да је неколико авиона Tu-95MS полетело са аеродрома Олења у Мурманској области Руске Федерације.Саопштено је и да је украјинска ПВО деловала у Кијеву и региону, Лавовској, Хмељницкој, Запорошкој и Дњепропетровској области.
Украјинска противваздушна одбрана јутрос је одбијала руске ракетне нападе на престоницу Кијев, рекао је градоначелник Виталиј Кличко и позвао је становнике да остану у склоништима.
Саопштено је и да су снаге ПВО уништиле све непријатељске циљеве који су се кретали ка Кијеву, преноси Униан. Три особе су повређене у Лавову у руском ракетном нападу, а 16 стамбених зграда и аутомобили у близини су оштећени, саопштио је шеф Лавовске регионалне државне управе Максим Козицкиј.
Према његовим речима, „забележен је погодак у инфраструктурни објекат у Лавову, пожар је у току“, преноси Укринформ.
У области Хмељницки, као последица руског ракетног напада, оштећени су цивилни објекти. „Јутрос је непријатељ поново извршио масовни напад на Украјину. У области Хмељницког има оштећења на цивилним објектима, саопштили су из регионалне државне администрације Хмељницког.
Putin u poseti Turskoj možda i pre izbora u Rusiji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Снажан руски удар на Кијев и више региона Украјине, има жртава и разарања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.