Петковић: Куртијева идеологија зла мора да престане,да би регион имао шансу

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jan.2024, 16:51

Петковић: Куртијева идеологија зла мора да престане,да би регион имао шансу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да „идеологија зла“ премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија мора да престане како би регион у којем Срби и Албанци заједно живе добио шансу да се развија. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Он >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је уочи најрадоснијег хришћанског празника Божића, и дан уочи годишњице мучког и злочиначког напада на српску децу у Готовуши, истакао да Куртију није јасан концепт нормализације односа и изградње поверења међу народима и да не схвата да обични људи на КиМ били они Срби или Албанци, не желе да буду таоци његове идеологије мржње, већ да желе да живе нормално и безбедно.
Петковић је рекао да Срби на Косову и Метохији никада неће пристати на то да на мржњу одговарају мржњом, али да ће се одлучно и демократски борити за своја права, слободу и достојанство, наводи се у саопштењу Канцеларије.
„Београд је, када је реч о омогућавању слободе кретања, без икаквих калкулација које се причињавају параноичним умовима, испунио раније преузете обавезе претходне власти из 2011, истовремено Куртију из руку избио једну од полуга за вршење притисака и насиља над Србима северно и јужно од Ибра и још једном поручио да је истински опредељен за мир и нормализацију“, рекао је Петковић.
Према његовим речима, једини ко може да има нешто против тога да се људи широм региона крећу слободно јесу екстремисти и изолационисти, јер се панично плаше тога да људи разних вера и нација имају контакте и сарађују, будући да управо та врста слободе и широкогрудости потире идеологију мржње на којој Курти и његови истомишљеници граде своје политичке каријере.
Ministarstvo prati situaciju povodom plovidbene nezgode na Dunavu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Куртијева идеологија зла мора да престане,да би регион имао шансу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.