Zvezda slavske trpeze

Izvor: Objava, 18.Dec.2017, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda slavske trpeze

Ove godine rešila sam da ostanem pri svojoj tradicionalnoj kuhinji, ali i obradujem svoje goste sa nekoliko novina na slavskoj trpezi. Puštam mašti na volju i biram prave sastojke.

Iz godine u godinu trudim se da posluženje na našoj slavi obuhvata tradicionalnu trpezu, ali sam jedne godine shvatila da tu postoji mogućnost da i ja i moji gosti upadnemo u neku vrstu rutine, a to nikako ne želim. Tada sam shvatila da, uz malo mašte i samo poneki odgovarajući sastojak, vašu porodicu i goste možete obradovati pravim osveženjem u vidu interesantnog dodatka jelima ili novog ukusa.

I tradicionalna jela mogu da budu pravo iznenađenje u kombinaciji sa novim sastojcima, koji će značajno promeniti aromu i svako jelo učiniti savršenim. Već nekoliko godina unazad, moja tajna je Dijamant majonez, kome dodajem neočekivane sastojke i na taj način preobratim svako jelo koje bi moglo biti već viđeno. U igri su začinsko bilje, naseckani luk ili povrće, pa čak i koštunjavi plodovi, koji u duetu sa Dijamant majonezom činiti idealan preliv i dodatak mesu ili drugim jelima. I na kraju, što je najvažnije od svega, odluka da na ovaj način začinim svoja jela ne čini srećnom samo mene, već i moji gosti sa slave odlaze punih stomaka i sa širokim osmehom na licu.






Povezane vesti

Dekoracija stola za slavu

Izvor: Prva.rs, 19.Dec.2017, 10:37

Iako slava u svojoj osnovi predstavlja čuvanje porodične tradicije običajima koji se ne menjaju, dekoracija trpeze pruža mogućnost da modernim elementima oplemenite rustičnu postavku stola..Izbor jela i ukrašavanje slavske trpeze zavise od vas. Dekor prilagodite broju gostiju i izgledu i veličini...

Nastavak na Prva.rs...