Zeleno povrće, cvekla i crno vino prirodno boje jaja, ali od SOKA GREJPA jaja izgledaju MAGIČNO!

Izvor: Prva.rs, 06.Apr.2018, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleno povrće, cvekla i crno vino prirodno boje jaja, ali od SOKA GREJPA jaja izgledaju MAGIČNO!


Boja lavande
Želite da vam jaja budu boje lavande, stavite ih u šolju soka grejpa u koju ste prethodno dodali i kašiku belog sirćeta i ostavite ih neko vreme. Naravno, jaja prethodno morate skuvati.

Da biste ih prirodno ofarbali, poslužite se sledećim trikovima: Crvenkasto-smeđa boja
Najpoznatija tehnika prirodnog bojanja je ljuskama luka koje jajima daju crvenkasto-smeđu nijansu. Ako želite nešto intenzivniju crvenu, u vodu s >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ljuskama dodajte kašiku sirćeta.

Žuta boja
Teško je postići intenzivno žutu boju jaja, ako su ona već po prirodi u boji sunca. Međutim, jarko žutu boju ćete dobiti kurkumom. Pomešajte pola kašike začina sa malo vode i ovu smesu dodajte u vodu u kojoj se kuvaju jaja. Da bi boja bila jarka, u lonac sa jajima možete staviti i malo jabukovog sirćeta.
Zelena boja
Zelenu boju jajima daje zeleno lisnato povrće poput peršina, spanaća ili koprive. Grubo ih naseckajte i kuhajte ga zajedno sa jajima.
Ružičasta boja
Jaja mogu biti i ružičasta, zahvaljujući cvekli. Isecite je na komade, dodajte je u pola litre vode sa dve kašike jabukovog sirćeta.

Plava boja
Plava boja jaja se dobija pomoću crvenog kupusa. Narežite ga, prokuvajte i u toj vodi kuvajte jaja.
Ljubičasta boja
Ljubičastu boju jajima daje crno vino, a intenzivnija je ako su jaja bela. Kuvajte ih u vinu desetak minuta, pa pustite da se dobro osuše.
U snimku koji sledi možete pogledati detaljna uputstva za farbanje jaja:

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.