Izvor: Prva.rs, 27.Dec.2013, 13:05 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Šnenokle - ukus detinjstva
Sastojci: 1 l mleka 6 jaja 8 kšika kristal šećera 1 kašičica brašna vanila Priprema: Nokle Staviti melko da provri, sa malo šećera (npr. 2 kašičice) i vanilom (štapić ili u prahu). Od šest svežih belanaca ulupati čvrst sneg i malo ga zasladiti. Kada mleko provri, kašikom vaditi knedle/nokle od ulupanog snega, stavljati ih u mleko koje vri, pa ih kuvati okrećući i jednu i drugu stranu. Kuvane knedle vaditi rešetkastom kašikom, ređati u pliću posudu kako bi mogle dodatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << da se cede. Krem Umutiti šest žumanaca sa šest kašika kristal šećera i jednom kašičicom brašna. Ovu smesu polako sipati u mleko u kome su se kuvale knedle. Mleko treba da vri, a postupak je isti kao kada se pravi puding. Mešati stalno da ne zagori, skinuti sa vatre kada dobije gustinu malo manju nego sto je gustina pudinga kada se razliva u posude. Žuti krem razliti u manje posude, prethodno ovlažene, ili u jednu veću posudu iz koje će se šnenokle služiti. Preko krema složiti knedle od snega. Servirati hladno, može i iz frižidera.