Prolećno čišćenje kuhinje

Izvor: Prva.rs, 19.Apr.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolećno čišćenje kuhinje

KUPOVNI MUSLI
Većina kupovnih muslija su puna glutena i sadrže šećer ili sirupe, a ništa od toga vam neće doneti zdrav početak dana. Proverite na pakovanju sastojke i izbegavajte one koje sadrže dodatke šećera i emulgatore.
GOTOV DRESING ZA SALATU
Većina ovih dresinga su puni šećera, soli i veštačkih sastojaka koji nisu vredni dodatnih kalorija. Osim toga, dresing je vrlo lako da napravite sami, potrebni su vam samo: maslinovo ulje, limun, so, biber >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i sirće po izboru.
"DIJETALNE" NAMIRNICE
Sve što je veštački bi trebalo da leti iz vaše kuhinje. To znači da sve ono na čemu piše "dijetalno", "nemasno", "sa redukovanim šećerom", "sa manje kalorija", obično znači da su zamenjene nečim još gorim, kao što su trans masti. Ako ne prepoznajete neki sastojak na pakovanju nekog proizvoda, onda ga odmah bacite.
MLEČNI PROIZVODI SA DODATKOM ŠEĆERA
Iako su nemasni mlečni proizvodi dobri za one koji žele da smršaju, masnoća u jogurtu i mleku je odlična za asimilaciju vitamina D, koji pomaže u formiranju zdravih kostiju. Ali, pripazite na veštačke sastojke u određenim vrstama jogurta i mleka, kao i na dodatak šećera u njima.
Izvor: dnevno

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.