Posne lazanje sa pečurkama

Izvor: Prva.rs, 27.Mar.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posne lazanje sa pečurkama

Sastojci:
- kutija listova lazanja (10-12 komada)
- 1 glavica crnog luka
- 500 grama pečurki
- 2 šolje sosa od paradajza
- 2 čena belog luka
- balsamiko sirće
- sojino mleko
- 200 grama tofu sira
- 2 kašike belog brašna
- so, origano, bosiljak, začin od povrća, beli i crni biber
- ulje
- sveži peršun (sveži bosiljak)
 
Priprema:
Kore za lazanju: Obariti listove lazanje u slanoj kipućoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << vodi sa malo ulja dok ne omekšaju, ali ih nemojte prekuvati.
Sitno iseckati i propržiti crni i beli luk, pa dodati iseckane i prethodno oprane pečurke. Kad se masa malo proprži, naliti sos od paradajza, i dodati bosiljak, so i origano. Dinstati dok se smesa ne zgusne. Kad skinete sa šporeta dodati iseckan svež peršun.
U drugoj posudi na blagoj vatri propržiti belo brašno na ulju, staviti kašiku začina od povrća i uz mešanje polako dodajte sojino mleko. Kad se bešamel zgusne, dodati beli biber i so.
U podmazan pleh ređati tri lista lazanje, pa preliti nadevom kore, zatim staviti malo krupno izmrvljenog tofu sira i preliti bešamel sos, pa još jedan red lazanja staviti i ponoviti postupak. Postupak ponoviti ukupno tri puta. Zaliti kore ostatkom bešamela i paradajz sosa.
Prekriti pleh alu folijom i peći oko 45 minuta na umerenoj vatri na oko 200 C u rerni. Pred kraj pečenja, zadnjih 10 minuta skinuti foliju da se posne lazanje zapeku s vrha. 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.