Izvor: Prva.rs, 14.Maj.2014, 15:41 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Počeo „FoodArt festival“
Karving i sugar art
Kako od jabuke, dinje, lubenice i šećera nastaju prava umetnička dela, tokom sva tri dana festivala, posetiocima će se predstaviti najpoznatiji karving i šugar art majstori Asocijacije karving majstora Srbije.
Predavanja za ljubitelje vina
Kako odabrati pravo vino za određeno jelo? Koje vino ide uz koji sir? Šta čini dobro vino i koji su njegovi elementi? Na ova, ali i mnoga druga pitanja, ljubitelji vina moći će da dobiju odgovore na predavanjima koja će organizovati Udruženje somelijera Srbije.
Molekularna gastronomija!
Molekularnu gastronomiju, veliki hit u svetu, posebno će predstaviti hemičari, fizičari i inžinjeri, iz Asocijacije molekularne gastronomije Srbije. Ova nesvakidašnja kulinarska disciplina proučava hemijske i fizičke procese koji se događaju prilikom kuvanja, a ciji je „umetnost na tanjiru“. Ona teži da znatno promeni ljudsku ishranu - pre svega u pogledu rešavanja problema gojaznosti, tako što će primenom novih znanja u pripremanju hrane obroke učiniti još zdravijim i ukusnijim
Posetioci će imati priliku da besplatno uživaju u degustacijama hrane i pića, ali i učestvuju u brojnim radionicama, tokom sva tri dana festivala, od 10 do 22 sata.