Da li i vi grešite? Folija ima jednu mat i jednu sjajnu stranu, evo koja se okreće prema hrani

Izvor: Prva.rs, 30.Apr.2018, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li i vi grešite? Folija ima jednu mat i jednu sjajnu stranu, evo koja se okreće prema hrani

Koriste se za umotavanje hrane, održavanje njihove topline, zadržavanje topline zidova i uopšte su odlično rešenje u milion situacija u domaćinstvu. Ali, s jedne strane su sjajne, dok je druga strana mat. Da li to utiče na njihov učinak prilikom korišćenja? Evo odgovora.
Ova razlika nastaje zbog procesa proizvodnje. To znači da u finalnom procesu, dva sloja folije prolaze kroz valjak u isto vreme. Strana koja dolazi u dodir s visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna. Druga >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << strana, koja ne bude u kontaktu s tim valjkom, izlazi mat.
Što se tiče ishrane i domaćinstva, nema veze na koju stranu ćete je okrenuti. Iako neki proizvođači neljepljivih aluminijskih folija ističu da hrana stavljena na mat stranu i omotana njome na taj način pruža maksimalnu efikasnost.
U većini slučajeva, bez obzira na koju stranu je stavili, aluminijska folija će osigurati jednako dobar posao i kod zamrzavanja i kod spremanja hrane.
Izvor: kurir.rs

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.