Čokolandna torta za samo 10 minuta

Izvor: Prva.rs, 03.Jul.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokolandna torta za samo 10 minuta

Sastojci:
1 šolja šećera,
2 šolje brašna,
2 kašičice praška za pecivo,
1/4 šolje nezaslađenog kakaa,
2 jaja,
3/4 šolje mleka,
125 g otopljenog maslaca,
180 g crne čokolade,
1/3 šolje slatke pavlake

Priprema:
Najpre pomešajte suve sastojke, a potom dodajte jaja, mleko i maslac. Sve dobro izmešajte i sipajte u posudu koja se može grejati u mikrotalasnoj pećnici. Bilo koja vrsta vatrostalnog posuđa dolazi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << obzir.

Pecite tortu na najjačoj temperaturi oko sedam minuta, izvadite i proverite čačkalicom da li je gotovo, pa po potrebi dopecite još malo.
Ostavite tortu da se ohladi, a za to vreme pripremite preliv.
To ćete učiniti tako što ćete crnu čokoladu naseckati i dodati joj slatku pavlaku. Dobijenu mešavinu stavite u mikrotalasnu i uključite je na dva minuta, ali je zaustavljajte na svakih 30 sekundi kako biste dobro promešali preliv.

Čokoladni sos prelijte preko torte, ostavite da se još malo ohladi i poslužite se.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.