Čokoladne kocke bez pečenja. Prste da poližeš!

Izvor: Prva.rs, 30.Mar.2015, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoladne kocke bez pečenja. Prste da poližeš!

Sastojci za podlogu:
100 g oraha
100 g lešnika
100 g datulja
100 g grožđica
1 kašika ekstrakta vanile
20 g sirovog kakaa u prahu
1 kašika meda
Sastojci za preliv:
85 g datula
15 g sirovog kakaa u prahu
25 g kokosovog ulja
90 ml vode
Priprema:
Prvo pripremite podlogu, odnosno koru. Orahe i lešnike izmiksajte na sitno u blenderu. Dodajte ostatak sastojaka za podlogu i nastavite da miksate dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ne dobijete lepljivu smesu.
Možete da miksate čak i koji minut više, da bi orašasti plodovi pustili svoje ulje, koje će dodatno pojačati njihovu aromu.
Rukama utisnite smesu za koru u duguljasti četvrtasti kalup za kolače.
Na koru dodajte preliv koji ste dobili miksanjem svih sastojaka zajedno u blenderu. Stavite u zamrzivač. Izvadite iz zamrzivača 30-ak minuta pre posluživanja.
Umesto oraha i lešnika možete da koristite i druge orašaste plodove u bilo kojoj meri (bademe, indijske oraščiće) do ukupno 200 grama.
Ako je moguće pokušajte da nabavite sirovi kakao i sirovi med jer je njihova nutritivna vrednost neuporediva u odnosu na termički obrađeni kakao i med.
Izvor: Zadovoljna.hr
Pročitajte i: 
Neodoljivi kolač u šolji - brzinski spas za sladokusce!

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.