Čizkejk bez brašna i pavlake

Izvor: Prva.rs, 01.Sep.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čizkejk bez brašna i pavlake

Sastojci:
Podloga:
300 g keksa
100 g otopljenog maslaca

Nadev:
800 g mladog belog sira
6 jaja
200 g šećera
3 kašičice griza
1 kašičica ekstrakta vanile

Pirjane breskve:
3 veće nektarine
100 ml likera po želji
1 kašičica šećera
pola kašičice gustina
Priprema:
Pećnicu zagrejte na 160°C. Sameljite keks i dodajte rastopljeni maslac, dobro promešajte rukom i smesu rasporedite >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ravnomerno u kalup prečnika oko 26 cm. Pecite 10 minuta dok ne porumeni.
Odvojite žumanca i umutite mikserom zajedno sa šećerom i vanilom. Pomešajte smesu sa sirom, dodajte griz i opet promešajte. Umutite šne od belanaca i lagano dodajte u smesu od sira. Stavite na keks i pecite 45 minuta na 180°C.
Breskve narežite na kriške i stavite u šerpu. Prelijte ih likerom i pospite šećerom. Grejte na laganoj vatri dok alkohol ne ispari, a breskve omekšaju. Kad se to desi, sklonite ih s vatre, a u posebnu činiju sipajte sok koji je nastao kuvanjem. U njemu razmutite gustin, prelijte breskve i vratite na vatru, kuvajte tek toliko da se masa zgusne. Poređajte breskve na tortu i prelijte smesom od gustina. Ostavite da se dobro ohladi i poslužite.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.