Žurka počinje!

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2009, 04:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žurka počinje!

Na tvrđavi u Petrovaradinu juče je otvoren deseti, jubilarni, muzički festival Egzit 2009, a kao i prethodnih godina, pravi duh najvećeg muzičkog događaja u istočnoj Evropi mogao se ponajbolje osetiti baš u Egzitovom kampu. Poučeni prošlogodišnjim nesrećnim slučajem, u kom je poginula Jelena Matić iz Paraćina, organizatori su rešili da mesto za najluđi provod ove godine prebace na prostor neaktivne kasarne „Janko Čmelik“. Prvobitna ideja bila je da kamperi budu stacionirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na Oficirskoj plaži, ali je, u poslednjem trenutku, ipak pala odluka da kamperi, zbog opasnosti od rasta vodostaja Dunava, i odatle budi pomereni.

Ove godine je, svakako, primetna znatno bolja organizacija na samom kamp-prostoru, što podrazumeva da sve službe rade 24 sata dnevno, više je redara, zaduženih za održavanje reda među posetiocima festivala, a na radost egzitovaca u kampu, ove godine ima sasvim dovoljno toalet kabina, ugrađenih tuševa s toplom vodom i montažnih umivaonika.

Na više mesta po kampu postavljeni su štandovi za prodaju hrane i pića, jedino što, svedoče kamperi, cene i nisu baš toliko popularne.

Kako saznajemo od organizatora, kamp koji se prostire na površini od sedam hektara, radiće punih deset dana, do 15. jula.

Prvog dana festivala, u kampu je već vladala vesela atmosfera. Mnogo mladih iz raznih evropskih zemalja pristigli su još uoči prvog dana, kako bi se na vreme smestili na ogromnom kamp-prostoru. Među veselijim kamperima, koje smo zatekli kako, među prvima, vredno postavljaju svoje šatore na Petrovaradinu bili su Eri i Pol iz Velike Britanije. Oduševljen atmosferom, dvadesettrogodišnji Eri priča kako je već drugi put na Egzitu.

- I, mogu samo da kažem da je fenomenalno. Tako dobro zezanje za male pare i toliko mnogo dobrih izvođača na jednom mestu teško da se igde može doživeti. Kamp je ove godine odličan, a najviše mi se u vašoj zemlji dopadaju izuzetno prijatni i ljubazni ljudi-pun je utisaka Britanac.

Sa njim se slaže i Pol, Erijev ovogodišnji šator-cimer, koji je prosto zaljubljen u atmosferu na Egzitu, koja je, tvrdi on, uvek odlična.

Ima i onih koji nisu u startu bili dočekani ljubazno, te nam se grupica Holanđana požalila kako su jedva uspeli da se smeste u kamp, zbog početne neuhodanosti u organizaciji.

- Stigli smo prekjuče, rano ujutru, umorni s puta, pa smo bili iznenađeni kada nam nisu odmah dali da uđemo u kamp, zbog neke njihove posebne procedure. Zato smo bili primorani da, sa sve stvarima, čekamo dobrih dva sata kako bi nas pustili-priča Fredi iz Holandije.

Brojni Britanci, Nemci, Makedonci, Hrvati i Bosanci, tako su se do zalaska sunca zabavljali uz glasnu muziku, koja je dopirala sa rege i dens bine, postavljene u samom kampu. Neke devojke su iskoristile lepo vreme da se u kupaćim kostimima sunčaju na obližnjoj plaži, dok su se pojedini, malko veseliji kamperi, u sveopštem transu valjali po blatu, koje je zaostalo od prethodnog, izrazito kišnog dana.

Prvi dan prestižnog muzičkog festivala započeće elektro- pop melodijama grupe „Darkvud dab“, nakon kojih će nastupati simpatična Britanka Lili Alen. LJubitelji dobrog rok zvuka uživaće uz legendarne „Partibrejkerse“, dok će tehno manijaci moći do mile volje da se iskaču uz muziku Marka Nastića i Dejana Milićevića.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.