Znaš da si Srbin, ako...

Izvor: Mondo, 29.Jun.2016, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znaš da si Srbin, ako...

Smešno, ali istinito - ove rečenice su karakteristične samo za Srbiju!

Foto: MN Press

  Vaše prezime sadrži otprilike 15 suglasnika i dva samoglasnika. Ako nije tako, vaše prezime "nije čisto srpsko" (to će vam reći oni "pravi" Srbi).

Mama stalno ide za vama i govori: "Obuj papuče, prehladićeš se", iako je napolju 40 stepeni u plusu.

E, a onda, kad niste poslušali mamu i prehladili ste se, "na snagu" stupa baba, koja vas >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << po kući juri šoljom čaja od kamilice i tera vas da se "naparite" kako bi vam se nos brže otpušio.

U Srbiji je uobičajeno da neko ko ima, recimo, dvojku iz istorije, može da nabroji sve srpske vladare, i to redom!

Prosečna petnaestogodišnja devojčica iz Srbije može bez problema da napije svakog odraslog čoveka iz neke druge zemlje.

Kad smo već kod alkohola, uobičajeno je da u srpskoj kući ima više rakije (ili nekog drugog alkoholnog pića) nego u lokalnom kafiću.

Pored alkohola, karakteristično u Srbiji je da u svakom podrumu ima barem po jedno bure kupusa.

Osim što očevi ovde ćerke često nazivaju "sine", kod nas je sasvim normalno da ti tata kaže da si glup kada nešto ne uspeš da popraviš (nema veze što ni on to ne ume).

E, sad smo došli do slavlja...

Karakteristično za Srbiju je da je jelovnik na svim slavama, svadbama i veseljima isti - supa, sarma, pečenje. Ali, to nije toliko čudno koliko to da skoro svaki srpski par na svojoj svadbi poznaje samo trećinu gostiju - ostatak je rodbina nikad pre nisu videli, ali "red je da iz pozovu".

A kad smo na svadbi, sigurno znate da svaka svadba ovde počinje pesmom "Danas majko ženiš svoga sina". A kojom drugom bi i počela, pored toliko pesama?!

Mi smo naveli nekoliko "kako da znaš da si u Srbiji" primera, a vi u komentarima nastavite niz...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.